Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα
    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • Aegean Breeze (semi-dry)
        • Selana
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Aegean Breeze
        • Samena
    • Ενδιαφέρουν
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Oι συνταγές ζυμαρικών απογειώνονται με σαμιώτικο κρασί

    jimfek
    Οκτ 31, 2017 Συνταγές 0 Comment

    Γευστικές δημιουργίες με ζυμαρικά και σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

    Λαχταριστά ζυμαρικά παντρεύονται με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες έχουν αναδεικνύουν  τα αρώματά τους με το σαμιώτικο κρασί. Κι αυτό γιατί οι πολύπλοκες γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού έχουν την ιδιότητα να «ξυπνάνε» ένα καθημερινό πιάτο,  εμπλουτίζοντας μοναδικά τη γεύση του.

    Απολαύστε δύο ιδιαίτερα πιάτα με ζυμαρικά παρασκευασμένα με Aegean Breeze (ημίξηρο) και Ψηλές Κορφές:

    Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι

    • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
    • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

    Υλικά για 4 άτομα

    • 500 γραμμάρια πέννες
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 120 ml κρασί Aegean Breeze (ημίξηρο)

    Για το πέστο σπανάκι

    • 200 γραμμάρια baby σπανάκι
    • 350 γραμμάρια ελαιόλαδο
    • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
    • 90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
    • 130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Για το πέστο σπανάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του πέστο.
    2. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
    3. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
    4. Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για 1 λεπτό, σβήνετε με το κρασί Aegean Breeze (ημίξηρο), προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
    5. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

    Σπαγγέτι με πράσινη πιπεριά, τοματίνια, σαλάμι αέρος, μουστάρδα και μέλι

    • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    • Χρόνος βρασίματος: 8-9 λεπτά

    Υλικά για 4 άτομα

    • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
    • 200 γραμμάρια σαλάμι αέρος κομμένο σε λωρίδες
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 3 κουταλιές μουστάρδα
    • 2 κουταλιές μέλι
    • 1 κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα
    • 180 ml λευκό κρασί Ψηλές Κορφές
    • 20 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε για 8-9 λεπτά τα σπαγγέτι και στην συνέχεια τα σουρώνετε.
    2. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
    3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πράσινες πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε το σαλάμι αέρος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
    4. Προσθέτετε την μουστάρδα, το μέλι, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
    5. Σβήνετε με το λευκό κρασί Ψηλές Κορφές, προσθέτετε τα σπαγγέτι μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    6. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
    Σημαντική διάκριση για το Samos Grand CruPrevious post
    Το διάσημο SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του ΛονδίνουNext post

    Εγγραφή στο Newsletter

    Εγγραφτείτε στο Newsletter του Ε.Ο.Σ Σάμου για να μένετε πάντα ενημερωμένοι για τα προϊόντα μας!

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 539, 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com
    jpsamos@samoswine.gr

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Μεσογειακός τρόπος να ζεις!
      Μεσογειακός τρόπος να ζεις!
    • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της δράσης Δi με τίτλο “Προμήθεια παραγωγών με εξοπλισμό για τη βελτίωση συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, μεταφοράς ελαιόκαρπου”
      Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της δράσης Δi με τίτλο “Προμήθεια παραγωγών με εξοπλισμό για τη βελτίωση συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, μεταφοράς ελαιόκαρπου”
    • Mediterranean Cheese and wine στη Σάμο.
      Mediterranean Cheese and wine στη Σάμο.

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Οργανωμένες επισκέψεις group  κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 539

     

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer