Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε Master Class για τους εκλεκτούς Οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Master Class φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο «Elounda», στο Μόντρεαλ, και τις γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών, ξετύλιξε με μοναδικό τρόπο ο αναγνωρισμένος sommelier, Nick Hamilton.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την γευστική δοκιμή των κρασιών “Samos Vin Doux”, “Samos Anthemis”, “Samos Nectar” και Ψηλές Κορφές που συνοδευόταν άψογα με το μενού που επιμελήθηκε ειδικά για την περίσταση ο σεφ του εστιατορίου.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον χώρο του κρασιού, εισαγωγείς, δημοσιογράφοι, sommelier τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ανάμεσά τους η Mary Deros, αντιδήμαρχος της πόλης του Μόντρεαλ και δημοτικός σύμβουλος της Περιφέρειας Parc-Extension, o Φώτιος Μπακάλης, Master Chef, δημιουργός και σύμβουλος της μαγειρικής τέχνης, Peter Bakalis, sommelier, κ. Kokonas, τηλεοπτική προσωπικότητα και οικοδεσπότης του Edo Montreal, Christian Knudsen, εμπειρογνώμονας κρασιού, καθώς και o εμπειρογνώμονας / συλλέκτης κρασιών Tony Tadeo.
Με εξαιρετική διάθεση και χαλαρωτική ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν για λίγο νοερά στο πανέμορφο νησί της Σάμου.
Την εκδήλωσε στήριξε η εταιρία CST Vins & Spiritueux , αποκλειστική αντιπρόσωπος των κρασιών της Σάμου στον Καναδά.