Τις φρουτώδεις γεύσεις και τα εκπληκτικά αρώματα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο ο διακεκριμένος sommelier Nick Hamilton, κατά τη διάρκεια ενός επιτυχημένου Master Class που φιλοξενήθηκε στο «Baton Rouge Steakhouse & Bar», στο Μόντρεαλ Καναδά.
Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 oι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη γευστική δοκιμή των κρασιών «Samos Vin Doux», «Samos Anthemis», «Samos Nectar» και «Ψηλές Κορφές» που συνοδεύονταν από ένα προσεγμένο μενού το οποίο επιμελήθηκε ειδικά για την περίσταση ο chef του εστιατορίου.
Το Master Class για τους εκλεκτούς οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον χώρο του κρασιού, εισαγωγείς, δημοσιογράφοι, sommelier και συλλέκτες οίνων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως οι: Paul Nakis και Paul Sara, η Eramelinda Bocher του ραδιοφωνικού σταθμού CJAD, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Pierre Renfret, ο συντάκτης της εφημερίδας BHMA Peter Manikis, το μέλος της EDO MONTREAL κ. John Coconas και ο κ. John Stabb, συλλέκτης κρασιού. Επίσης, το Μaster Class παρακολούθησε με ενδιαφέρον ο συλλέκτης κρασιών κ. Bradley King, από την Καλιφόρνια.
Με εξαιρετική διάθεση και σε μια φιλική, χαλαρωτική ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν για λίγο νοερά στο πανέμορφο νησί της Σάμου και στους ορεινούς της αμπελώνες.
Την εκδήλωση στήριξε η εταιρία CST Vins & Spiritueux, αποκλειστική αντιπρόσωπος των κρασιών της Σάμου στον Καναδά.
Το Master Class είναι επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.