Die Sorte mit den tausend Parfums ...
Die Sorte – der König unter den Weinen –ist der Weiße Muskateller von Samos («muscat blanc à petits grains») oder auch „Moschoudi“ genannt. Es handelt sich um eine edle Traubensorte, die im gesamten Mittelmeerraum recht weit verbreitet ist. Obwohl sie auch in anderen Teilen Griechenlands und der Welt anzutreffen ist, wo Süßweine erzeugt werden, zeigt sie nur auf Samos ihren allerbesten Charakter.
Der Weiße Muskateller wird in 98% der Weinberge angebaut. Den Rest teilen sich rote Sorten, die zu Wein verarbeitet werden können, „Ritino“, „Fokiano“ und „Avgoustiatis“.
9 χαρακτηριστικά των κρασιών μας
- Κρασιά από Άσπρο Μοσχάτο Σάμου
- Πλούσιο σώμα
- Αρώματα φρούτων και λουλουδιών
- Ισορροπημένα
- «Κρυστάλλινα» και δροσερά
- Φρέσκα και «ζωηρά»
- Μακρά αξέχαστη επίγευση
- Έντονη Προσωπικότητα
- Πολυβραβευμένα και Πολυταξιδεμένα
Weine von EOS Samos
Συνδυάστε σωστά το φαγητό με το κρασί σας
Γλυκό κρασί με επιδόρπια και φρούτα. Ημίξηρο λευκό ως απεριτίφ, ημίξηρο ροζέ με φρούτα. Λευκό ξηρό με ψάρι και θαλασσινά.
Σωστά; Όχι πάντα. Ο συνδυασμός φαγητού με κρασί δεν είναι πλέον τόσο αυστηρός. Το κρασί επηρεάζει τη γεύση του φαγητού και το φαγητό επηρεάζει τη γεύση του κρασιού.
Αν σεβαστείτε τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί πολύ εντυπωσιακό!
Τι βγάζει τον «καλύτερο εαυτό» ενός κρασιού; Η καλή παρέα μαζί με καλό φαγητό. Μέχρι εδώ όλα είναι απλά. Το δύσκολο είναι πώς θα παντρέψουμε αρμονικά ένα κρασί με φαγητό και αντίστροφα, τί κρασί θα διαλέξουμε να ταιριάξει με το φαγητό μας. Ένας σωστός γόρδιος δεσμός. Όπως όμως μας δίδαξε και η ιστορία, οι γόρδιοι δέσμοι λύνονται.
PRÄMIERUNGEN
#EOS SAMOS INSTAGRAM
User ID and access token do not match. Please check again.