Μια σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια που επιχειρείται επί μακρόν από το Ι.Ε.Κ Σάμου, υποστήριξε ενεργά ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης των εκπαιδευόμενων στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική τέχνη, χορηγήθηκαν φιάλες οίνου του ΕΟΣΣ που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εδεσμάτων αλλά και παραδοσιακών σαμιακών συνταγών.
«Αυτή μας η κίνηση αποτελεί μια μικρή επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλονται από το ΙΕΚ Σάμου για την επιμόρφωση των παιδιών του νησιού μας και την ανάπτυξη ευκαιριών εργασιακής τους απασχόλησης στον μείζονος σημασίας τομέα της γαστρονομίας, καθώς είμαστε σίγουροι πως είναι και οι μελλοντικοί πρεσβευτές των κρασιών μας…» σημείωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων Ελλάδος του Ε.Ο.Σ Σάμου Τίτος Φραντζής προσφέροντας, εκ μέρους του Δ.Σ, τις φιάλες οίνου. «Παραμένουμε υποστηρικτές των δράσεων που μέσω της γνώσης και της αξιοποίησης ικανοτήτων, στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση του οινογευστικού-γαστρονομικού προφίλ του νησιού μας» τόνισε ο κ. Φραντζής.
Τα κρασιά έγιναν αποδεκτά με ενθουσιασμό από την ομάδα των επίδοξων chef και μαγείρων, αλλά και από τους επιμορφωτές του τμήματος γαστρονομίας του ΙΕΚ Σάμου, Ασλάνη Παντερλή, Θεόδωρο Κοχλιό και Ιωάννη Βαγιανό. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος είπε πως η φιλοξενία του τμήματος κατά την πρακτική εξάσκηση των καταρτιζομένων στη μαγειρική τέχνη, αποτελεί μια μικρή ανταποδοτική πράξη στη συνολικά θετική εικόνα που παρουσιάζουν τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων τα οποία υλοποιούνται στο νησί μας.