O γνωστός και καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ιδιαιτέρως αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Chef στον αέρα», συνταιριάζει αρμονικά τη τρυφερή σάρκα του ξιφία με την υπέροχη γλυκιά και φρουτώδη γεύση του Samos Vin Doux. Το αποτέλεσμα, απλά «απογειώνει» τις αισθήσεις!
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
- 500 γρ. φιλέτο ξιφία
- 80 ml γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Samos Vin Doux)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τα ντοματίνια:
- 500 γρ. μικρά ντοματίνια
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε ολόκληρα, ακόμα και με το τσαμπί τους. Τα βάζουμε σε ένα ανατικολλητικό ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Φιλετάρουμε τον ξιφία σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά, από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το γλυκό σαμιώτικο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις, για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια ξιφία με τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια και γαρνίρουμε με θυμάρι.
Πηγή: «Chef on Air»