Όταν ο «χιονιάς» χτυπάει την πόρτα, το γλυκό σαμιώτικο κρασί γίνεται must στο μαγείρεμα!
Ο καθηγητής γαστρονομίας και chef Ασλάνης Παντερλής, δίνει τη δική του συνταγή για ρολά μοσχαράκι, διαφορετικά από τα άλλα. Δοκιμάστε τα:
Υλικά (για 5-6 μερίδες)
6-7 μεγάλες φέτες από μοσχαράκι τρανς (σνίτσελ)
300 γρ. ανθότυρο Σάμου
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. ελαιόλαδο Σάμου
200 γρ. γλυκό κρασί Samos Doux
2 φύλλα δάφνης,
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζετε 2 κουτ. λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα προσθέτετε σε μπολ με το ανθότυρο, το μαϊντανό, τα καρότα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Απλώνετε τα κομμάτια από το μοσχαράκι και τοποθετείτε επάνω το μείγμα.
Τυλίγετε σφιχτά σε ρολά και δένετε με σπάγκο μαγειρικής.
Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και χρωματίζετε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το γλυκό κρασί και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε 1 έως μιάμιση ώρα, να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Αφήνετε να κρυώσουν τα ρολά για 10 λεπτά, αφαιρείτε το σπάγκο και τα κόβετε σε φέτες.
Συνοδεύονται μοναδικά με λαχανικά ατμού ή και πουρέ.
Καλή επιτυχία!