Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Wine Plus στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Met Hotel στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ των οίνων που δοκιμάστηκαν, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» 2016 του ΕΟΣ Σάμου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
Το σεμινάριο ήταν πλήρως ανανεωμένο και με επικαιροποιημένη θεματολογία ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν με γνώση το ταξίδι τους στον γοητευτικό οινικό κόσμο: οι ελληνικές και κοσμοπολίτικες ποικιλίες σταφυλιών, η τεχνική της γευστικής δοκιμής, το σωστό «πάντρεμα» των κρασιών με το φαγητό, η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος, η οργάνωση της προσωπικής κάβας.
Μια πραγματική μύηση στην αληθινή απόλαυση του κρασιού!
Η χημικός-οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα ανέλυσε με τρόπο εύληπτο και κατανοητό πως η ποικιλία και η εσοδεία του κρασιού επηρεάζουν τη γεύση του, πως δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί μεταφράζοντας τις οπτικές, οσφρητικές και γευστικές μας εντυπώσεις!