Η Διοίκηση του ΕΟΣ Σάμου έχει αναπτύξει την Πολιτική της για την ποιότητα & ασφάλεια των προϊόντων της με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών χρησιμοποιώντας αποτελεσματικούς τρόπους παραγωγής και ελέγχων ώστε να καλύπτει πλήρως αφ’ ενός μεν την υπάρχουσα νομοθεσία και αφ’ ετέρου τις απαιτήσεις των πελατών της.

Ο ΕΟΣ Σάμου μέσω της Πολιτικής για την Ποιότητα & Ασφάλεια των προϊόντων του δεσμεύεται:

 

  • Στην παραγωγή προϊόντων τα οποία καλύπτουν την ισχύουσα Ευρωπαϊκή & Εθνική Νομοθεσία
  • Στην διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων
  • Στην κάλυψη σε συνεχή βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του συνεταιρισμού
  • Στη διάθεση των απαραίτητων πόρων για τη συνεχή συντήρηση και υγιεινή της εγκατάστασης και του εξοπλισμού αυτής
  • Στην κάλυψη των νομοθετικών διατάξεων οι οποίες διέπουν το προσωπικό του συνεταιρισμού
  • Στη συνεχή παρακολούθηση της υγιεινής του προσωπικού
  • Στην κάλυψη όλων των νομοθετικών διατάξεων όσον αφορά τη λειτουργία του συνεταιρισμού
  • Στην ανάπτυξη συνθηκών αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους προμηθευτές του
  • Στην εκτέλεση των υπηρεσιών στον επιθυμητό χρόνο και με πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών του
  • Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και ικανοποίηση των υφιστάμενων και προβλεπόμενων αναγκών εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης των εργαζομένων στον συνεταιρισμό.
  • Στην διάθεση των απαραίτητων πόρων για την διατήρηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Ποιότητας & Ασφάλειας των τροφίμων του συνεταιρισμού.
  • Στη διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων του κλάδου της και συμμετοχή του σε αυτές
  • Στην προστασία των εργαζόμενων και των πελατών σε περιπτώσεις υγειονομικών κρίσεων (όπως ο COVID-19)
  • Στην απασχόληση προσωπικού κατάλληλα εκπαιδευμένου σεβόμενοι την Νομοθεσία περί εργατικών θεμάτων και χωρίς να υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις , με βοηθητικές λειτουργίες και με παροχές των απαραίτητων πόρων (δηλαδή των ηθικών και υλικών μέσων), Οι ειδικότεροι στόχοι ποιότητας/ασφάλειας των τροφίμων στην λειτουργία της επιχείρησης καθιερώνονται και ανασκοπούνται μέσω των Ανασκοπήσεων Διοίκησης
  • Στην επίτευξη και διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής σε όλη την γκάμα των προϊόντων του. Το εργαλείο μέσω του οποίου ο συνεταιρισμός υλοποιεί, ελέγχει και αναπροσαρμόζει, όποτε απαιτείται, την Πολιτική του για την Ποιότητα/Ασφάλεια των προϊόντων του είναι τα Συστήματα BRCGS Food Safety Issue 9 – ISO 22000- ISO 9001 – ISO 14001 που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει για τα οποία δεσμεύεται να βελτιώνει συνεχώς. Τα πρότυπα αυτά είναι προσηλωμένα στις αρχές και απαιτήσεις των πλέον σύγχρονων και αποδεκτών εφαρμογών και πρακτικών με προσανατολισμό και στόχο την Ποιότητα, την Υγιεινή & Ασφάλεια των προϊόντων, την ικανοποίηση των πελατών, την συνεχή βελτίωση, την προστασία του περιβάλλοντος, τον σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα χωρίς διακρίσεις. Βασική αρχή και δέσμευση της αλλά και φιλοσοφία κάθε στελέχους της , είναι να παρέχει στους πελάτες της προϊόντα που να καλύπτουν πλήρως τις συμβατικές τους απαιτήσεις, να συμμορφώνονται με τις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις και να επιτυγχάνουν τους στόχους ποιότητας και ασφάλειας που θέτει η εταιρεία για κάθε έργο που αναλαμβάνει. Ανασκοπεί και βελτιώνει συνεχώς τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών του, όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και την αποτελεσματικότητα των Διεργασιών του και κατ’ επέκταση του Σ.Δ.Π.& Α.Τ . Θέτει μετρήσιμους και αντικειμενικούς στόχους για την ποιότητα και την ασφάλεια σε επίπεδο συνεταιρισμού, σε λειτουργικό επίπεδο Τμημάτων ή /και Διεργασιών καθώς και όσον αφορά τα προϊόντα ή της υπηρεσίες. Οι στόχοι αυτοί καθιερώνονται και αξιολογούνται ως προς τον βαθμό της επίτευξής τους στα πλαίσια της Ανασκόπησης του Σ.Δ.Π.& Α.Τ από τη Διοίκηση του συνεταιρισμού. Παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την απρόσκοπτη, αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία κάθε Τμήματος του Α.Ε.Σ. με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και την ανάπτυξη κουλτούρας ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.
  • Στην μείωση της απόδοσης πόρων, η προώθηση της βιοποικιλότητας, η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, η ανακύκλωση, η μείωση των εκπομπών αερίων του CO2 και η προστασία των εργαζομένων στην βιομηχανία. Αυτά πραγματοποιούνται μέσω της χρήσης βιώσιμων υλικών, την μείωση της χρήσης νερού και ενέργειας και την ανάπτυξη πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον.

Η εγκυρότητα και αναγνώριση των συστημάτων επιτυγχάνεται μέσω της πιστοποίησής τους από Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης σύμφωνα με τα πρότυπα BRCGS Food Safety Issue 9 – ISO 22000- ISO 9001. Για την υλοποίηση της Πολιτικής για την Ποιότητα & Ασφάλεια των προϊόντων του ο συνεταιρισμός έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με εξειδικευμένους συνεργάτες με στόχο την συνεχή εφαρμογή των διαδικασιών των παραπάνω συστημάτων

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Σκούτας