Πεσκανδρίτσα με δεντρολίβανο και σαλάτα με σταφύλι
Συνταγές

Πεσκανδρίτσα με δεντρολίβανο και σαλάτα με σταφύλι

Mια ξεχωριστή συνταγή από την πολυβραβευμένη δημοσιογράφο, εξειδικευμένη σε θέματα γαστρονομίας και οινογευσίας Νίκη Μηταρέα. Θα βρίσκεται στη Σάμο 13-14 και 15 Ιουλίου 2017, ως επίτιμη γευσιγνώστρια του 3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού που ...

Δείτε περισσότερα
Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο Σάμου
Συνταγές

Παπαρδέλες με ανθότυρο, ρόκα και Μοσχάτο Σάμου

Κρεμώδης, αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος, και αρωματικότατη η μακαρονάδα αυτή, διά χειρός Ντίνας Νικολάου. Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε; Υλικά 500 γρ. (1 πακέτο) παπαρδέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας) 3 κουτ. σούπας ...

Δείτε περισσότερα
Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»
Συνταγές

Ριζότο με γαρίδες, τοματίνια, φέτα και «Ψηλές Κορφές»

από τον ταλαντούχο chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, όπως το  παρουσίασε live στο 1ο Food Fest που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο (14-16 Ιουλίου 2017) Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος βρασίματος: 20 λεπτά (Για 2 άτομα) Υλικά 150 ...

Δείτε περισσότερα
Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιού
Συνταγές

Σαλάτα με σπανάκι και dressing σαμιώτικου κρασιού

Όταν ο Ηλίας Μαμαλάκης μπαίνει στην κουζίνα, οι γεύσεις… υποκλίνονται. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με σπανάκι, σουσάμι, φράουλες, πορτοκάλι και την εξαίσια φρεσκάδα που του προσδίδει το γλυκό σαμιώτικο κρασί-δοκιμάστε το! Υλικά Για τη ...

Δείτε περισσότερα
Nησιώτικες «μαγειριές» και σαμιώτικο κρασί-9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης στην Πάτμο
Εκδηλώσεις

Nησιώτικες «μαγειριές» και σαμιώτικο κρασί-9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης στην Πάτμο

Πατηνιώτικο αγριοκάτσικο με πατάτες, γλυστρίδα με κοπανιστή της Νικαριάς, η ονομαστή Φουρνιώτικη «μελένια», τα Ροδίτικα «μελεκούνια», η πεντανόστιμη «σιτάκα» της Κάσου, το λαχταριστό χταποδοστιφάδο του Αγαθονησίου, η σχοινόπιτα, τα γιαπράκια, η κρεμμυδόπιττα κι ένα σωρό ακόμη «μαγειριές» φτιαγμένες με μεράκι, σεβασμό στην παράδοση και τις αγνές πρώτες ύλες της ...

Δείτε περισσότερα