Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

  • Ελληνικα
    Ε.Ο.Σ.Σ.
    • Αρχική
    • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Ε.Ο.Σ. Σάμου
      • Μέλη – Διοικητικό Συμβούλιο
      • Ο Συνεταιρισμός
      • Οινοποιείο & Μουσείο Σαμιακού Οίνου
      • Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις
      • Αμπελώνας
      • Φωτογραφικό υλικό
    • Οίνοι
      • Γλυκείς Οίνοι
        • Samos Grand Cru
        • Samos Vin Doux
        • Samos Anthemis
        • Samos Nectar
        • Samos Φυλλάς
        • Εκκλησιαστικός οίνος
      • Ημίξηροι Οίνοι
        • Aegean Breeze (semi-dry)
        • Selana
      • Ξηροί Οίνοι
        • Μοσχάτο Άσπρο
        • Ψηλές Κορφές
        • Aegean Breeze
        • Samena
    • Ενδιαφέρουν
    • Επικοινωνία
      • Δίκτυο Αντιπροσώπων
      • Ο Λογαριασμός μου
    • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
    0

    Γόπες τζιλαδιά

    jimfek
    Αυγ 25, 2017 Συνταγές 0 Comment

    Μια ξεχωριστή συνταγή από τον Ανδρέα Λαγό)

    ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

    • 1 ½ κιλό γόπες καθαρισμένες
    • 200γρ. ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 2 κουταλιές σούπας  πελτέ ντομάτας
    • Αλάτι-πιπέρι
    • 2 κ.σ ρίγανη ξερή ή φρέσκια ψιλοκομμένη
    • Χυμό από 2 λεμόνια
    • Ξύσμα από 1 λεμόνι
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 500 γρ. ζεστό νερό

     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    1.  Πασπαλίζουμε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές.
    2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό,  ανακατεύουμε καλά και κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
    3. Στρώνουμε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πυρέξ,  περιχύνουμε  με την σάλτσα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα μέσα σε αυτήν.
    4. Σερβίρουμε συνήθως  με βλίτα και πατάτες βραστές.

     Παρατήρηση

    Αν δεν βρούμε  γόπες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρίδες ή κολιούς. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σταφίδες οι οποίες δένουν πολύ ωραία με το ψάρι και τη σάλτσα. Ιδανικά γίνεται με λιαστό πελτέ ντομάτας.

    Καλή όρεξη!

    Χταπόδι τηγανιτό με αλιάδαPrevious post
    ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΧΙΤΟ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟNext post

    Εγγραφή στο Newsletter

    Εγγραφτείτε στο Newsletter του Ε.Ο.Σ Σάμου για να μένετε πάντα ενημερωμένοι για τα προϊόντα μας!

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Γραμματεία: Τηλ. 22730-87510 Fax. 22730.23907
    Αγορά Εσωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 539 - 694 0273831
    Αγορά Εξωτερικού: Τηλ: 22730 87510, εσωτ. 537
    Τμήμα Marketing: Τηλ: 22730 87510 εσωτ. 539, 538

    Διεύθυνση: Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
    Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

    Email: Κεντρικό: info@samoswine.gr
    Αγορά Εσωτερικού: frantzis@samoswine.gr
    Αγορά Εξωτερικού: ftenogiannis@samoswine.gr
    Τμήμα Marketing: marketing.samoswine@gmail.com
    jpsamos@samoswine.gr

    Νέα & Ανακοινώσεις

    • Μεσογειακός τρόπος να ζεις!
      Μεσογειακός τρόπος να ζεις!
    • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της δράσης Δi με τίτλο “Προμήθεια παραγωγών με εξοπλισμό για τη βελτίωση συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, μεταφοράς ελαιόκαρπου”
      Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της δράσης Δi με τίτλο “Προμήθεια παραγωγών με εξοπλισμό για τη βελτίωση συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, μεταφοράς ελαιόκαρπου”
    • Mediterranean Cheese and wine στη Σάμο.
      Mediterranean Cheese and wine στη Σάμο.

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

    Οργανωμένες επισκέψεις group  κατόπιν προσυνεννοήσεως στο τηλ. 22730.87510 εσωτ. 539

     

    Logo footer

    Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου

    facebooktwitterinstagramgoogle plus
    Copyright © 2017 Design - Development, SEO, Marketing by Fekas Brothers Investing & e-commerce Group . All Rights Reserved Logo footer