ЕОС Самос

Јединствена пољопривредна кооперација произвођача вина Самоса
Самос Мусцат

Сорта са хиљадама арома ...

Краљевска сорта је Бели мушкат са Самоса(«muscat blanc à petits grains») или „мосхуди“. У питању је племенита сорта лозе, која је доста распрострањена у Медитерану. Иако се може наћи и у другим деловима Грчке и у свету, где се такође од ње праве слатка вина, само се на Самосу пројављује њен најбољи карактер.

Бели мушкат прекрива скоро 98% винограда на острву Самос. Остатак површине деле црвене сорте – „ритино“, „фокиано“ и „августиатис“.

Самос вина

Са тераса ... на нашем столу

Ε.Ο.Σ. Σάμου

9 χαρακτηριστικά των κρασιών μας

Έχουν έντονη προσωπικότητα και παρασύρουν με τα αρώματα και τη γεύση τους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.
  • Κρασιά από Άσπρο Μοσχάτο Σάμου
  • Πλούσιο σώμα
  • Αρώματα φρούτων και λουλουδιών
  • Ισορροπημένα
  • «Κρυστάλλινα» και δροσερά
  • Φρέσκα και «ζωηρά»
  • Μακρά αξέχαστη επίγευση
  • Έντονη Προσωπικότητα
  • Πολυβραβευμένα και Πολυταξιδεμένα
Омиљене ароме ...

ЕОС Самос вина

Οίνος ευφραίνει...

Συνδυάστε σωστά το φαγητό με το κρασί σας

fagito-kai-krasakia.png

Γλυκό κρασί με επιδόρπια και φρούτα. Ημίξηρο λευκό ως απεριτίφ, ημίξηρο ροζέ με φρούτα. Λευκό ξηρό με ψάρι και θαλασσινά.

Σωστά; Όχι πάντα. Ο συνδυασμός φαγητού με κρασί δεν είναι πλέον τόσο αυστηρός. Το κρασί επηρεάζει τη γεύση του φαγητού και το φαγητό επηρεάζει τη γεύση του κρασιού.

Αν σεβαστείτε τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί πολύ εντυπωσιακό!

Τι βγάζει τον «καλύτερο εαυτό» ενός κρασιού; Η καλή παρέα μαζί με καλό φαγητό. Μέχρι εδώ όλα είναι απλά. Το δύσκολο είναι πώς θα παντρέψουμε αρμονικά ένα κρασί με φαγητό και αντίστροφα, τί κρασί θα διαλέξουμε να ταιριάξει με το φαγητό μας. Ένας σωστός γόρδιος δεσμός. Όπως όμως μας δίδαξε και η ιστορία, οι γόρδιοι δέσμοι λύνονται.

Самос вина

НАГРАДЕ

Συνταγές & Coctails

με Σαμιώτικα Κρασιά

#EOS SAMOS INSTAGRAM