Ένωση Οινοπ/κών Συνεταιρισμών Σάμου, Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

Γραμματεία: 22730-87511
Φαξ: 22730-23907
e-mail: INFO@SAMOSWINE.GR

  HOME
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΝΕΑ/ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PHOTO GALLERY
EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλεια
Εγγραφή στο Newsletter
Photo Gallery

ΝΕΑ / ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Περιγραφή...

Τίτλος: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: "Στο σφυρί" Δύο γκουρμέ δείπνα παρέα με τον διάσημο Ισπανό σεφ Φεράν Αντριά, με τιμή εκκίνησης 3.850 ευρώ (το ένα)
Ημερ. Προσθήκης: 2013-03-12



ΑΥΤΟ δεν είναι δημοπρασία, το… «Masterchef» είναι! Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να χαρακτηριστεί και διαφορετικά, αφού σχετίζεται με το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και το φημισμένο σεφ του, Φεράν Αντριά. Αν ήσασταν από τους άτυχους που δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν το «El Bulli», στην Καταλονία της Ισπανίας, προτού διακόψει τη λειτουργία του το 2011, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία σας να γευτείτε τουλάχιστον τις απίθανες γκουρμέ σπεσιαλιτέ του Αντριά, παρέα μάλιστα με τον ίδιο! Ο οίκος Sotheby΄s ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατηθούν δύο δείπνα για τέσσερα άτομα με τον σεφ Αντριά στο εστιατόριο «Tickets», που ανήκει στον αδελφό του σεφ και βρίσκεται στη Βαρκελόνη. Ο 50χρονος Αντριά, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοριακής γαστρονομίας, ήταν επί 27 χρόνια επικεφαλής του τιμημένου με τρία αστέρια Μισελέν εστιατορίου, που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελόνη και είχε κερδίσει για τέσσερα συναπτά έτη από το περιοδικό «Restaurant» τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο. Η τιμή εκκίνησης για κάθε δείπνο με τον σεφ έχει οριστεί στα 3.850 ευρώ, αλλά υπολογίζεται ότι θα εκτοξευθεί στα ύψη. Η δημοπρασία, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται ακόμη η πώληση εκλεκτής συλλογής κρασιών του «Ell Bulli», ο εξοπλισμός του και διαφημιστικά, θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ στις 6 Απριλίου και το δεύτερο στη νέα Υόρκη στις 26 του ίδιου μήνα. Εκτιμάται ότι από τον Sotheby΄s θα δημοπρατηθούν και περισσότερες από 8.000 φιάλες οίνου που βρίσκονται στο κελάρι του εστιατορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή τους μπορεί να ξεπεράσει συνολικά το 1.200.000 ευρώ. Κι αν αναρωτιέστε αν υπάρχει ανάμεσά τους και κάποιο από την Ελλάδα, η απάντηση είναι θετική. Στη λίστα των προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών της δημοπρασίας συγκαταλέγεται το Νέκταρ της ΄Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου. Ακόμη υπάρχουν ετικέτες από διάσημες οινοπαραγωγούς περιοχές της Γαλλίας και της Ισπανίας, όπως το Μπορντό, η Βουργουνδία και το Πεδεμόντιο. Η.Μ.



Αρχείο Νέων και Ειδήσεων