Ένωση Οινοπ/κών Συνεταιρισμών Σάμου, Μαλαγάρι, 83100, Σάμος

Γραμματεία:
22730-87511
Φαξ: 22730-23907
e-mail: INFO@SAMOSWINE.GR

  HOME
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ
Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΝΕΑ/ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PHOTO GALLERY
EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλεια
Εγγραφή στο Newsletter
Photo Gallery

Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ

H ποικιλία-βασιλιάς της Σάμου είναι το μοσχάτο λευκό (muscat blanc à petits grains) ή μοσχούδι ή Muscat de Frontignan. Πρόκειται για μια ευγενή ποικιλία αμπέλου, αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη τη Mεσόγειο.

Aν και απαντάται και σε άλλα μέρη της Eλλάδος, όπου επίσης παράγει γλυκούς οίνους, μόνο στη Σάμο δίνει το συγκεκριμένο κρασί που όλοι γνωρίζουμε.

Tο μοσχάτο καλύπτει το 97% του αμπελώνα της Σάμου, το υπόλοιπο 3% μοιράζονται μερικές επιτραπέζιες ποικιλίες (μεταξύ των οποίων το εκπληκτικό κολοκυθάτο) και δύο ερυθρές, το ρητινό και το φωκιανό, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των ερυθρωπών οίνων της Ένωσης.